Tilen Pepevnik: Plez zob

-

Organisé par :

Artopolis

Vizualnega umetnika in akvarelista Tilna Pepevnika zanimajo barvne strukture, njihove teksture in sama materialnost akvarelne tehnike, ki jo spretno spaja s črtno risbo v stilu sproščenega krokija. V svojevrstnem stilu ustvarja hipne, atmosferične žanrske podobe vedut in marin, ki jih hkrati dovolj konkretizira s pomočjo spretne rabe črtne risbe. Med efemernim in konkretnim, zaradi znanih motivov njegova dela delujejo kot naslikani spomini na kraje in trenutke, ki smo jih morda osebno doživeli. Podprta z izrazno toplino in harmonično fluidnostjo barvnih ploskev in svojega, za medij akvarela netipično velikega formata, dela vabijo, da se v njih potopimo in začasno izgubimo.
V zadnjem letu je akvarelna dela dodelal še z drugimi mediji kot so črnila, akril in pasteli, tako so se razvila nova dela na platnu, ki bodo prvič predstavljena javnosti. Pospremili jih bodo hitri, črno-beli krokiji ter barvite skice.
Tekom svojega ustvarjanja je Tilen Pepevnik sodeloval na različnih skupinskih razstavah po Sloveniji. Med drugimi se je udeležil festivala Skuštrane in bradati 2022, kjer je skupaj z umetnico Meto Mežan razstavljal v sklopu projekta Artopolis Pop-Up Cafe v Kaveniji v Mariboru, se predstavil na dveh samostojnih razstavah Azul v Mladinskem centru Pekarna in Angleško Rdeča v čajnici Čajček.

Autres expositions de Artopolis

Artopolis

Splavi po reki Lethe

-

Artopolis

Claudi Sovrè z gosti: METAMORFOZE 1-3

-

Artopolis

Jon Žagar: Sintropija

-

Artopolis

Sodobna neskladja

-