Menu

Take It In - Binge Performance Art Project - 3D virtual exhibition by Myrwood

Take It In - Binge Performance Art Project

Mon, 02/21/2022 to Fri, 03/11/2022

curated by:

Inspiratie voor de aankomende single Take It In van Myrwood was haar eigen ervaring op gebied van een destructief patroon met eten. Maar ook in de wereld om ons heen zien we het veel: Mugbang is populaire content op TikTok en tijdens de coronacrisis is een zichtbare stijging van jongeren met eetstoornissen zichtbaar. Ook Myrwood werd gediagnosticeerd en behandeld voor Anorexia Nervosa. Met succes volgens de behandelaren, maar een verstoorde relatie met eten bleef voor haar bestaan. Van eetbui naar compenseren leefde ze een aantal jaar constant en pas toen de coronacrisis haar dwong tot stilstand werd ze zich bewust van dat patroon en dat ze zichzelf verdoofde.

Op 21, 22, 23 en 24 februari stapt Myrwood als een digitaal performance art kunstwerk opnieuw terug in dat patroon. Ze documenteert daarvoor eten en eetbuien in een fotoserie. Foto's van extreem gezond eten gedurende de dag. Maar ’s avonds ook een terugval documenteren. Real time worden de foto's in de galerij opgehangen. Welke invloed heeft dit destructieve patroon op je leven? Hoe ga je om met de patronen in coping/verdoving die schadelijk zijn? Op 25 februari verscheen ook de single: 'Take It In'.

LUISTER: https://spoti.fi/3LYWzpl

OVER MYRWOOD
Myrwood. Zangeres en muzikant par excellence in het zwart. Een artiest met een missie: de wereld veroveren en haar demonen verjagen met muziek die je meeneemt in filmische sferen: ‘cinematic electronic noir’

Muziek om eindeloos in rond te dwalen, ontlokt aan stemband en synthesizer.
Samen goed voor een sterk beeldende combinatie van filmische soundscapes en introspectieve songteksten. Muziek van tegenstellingen ook: verleidelijk en zacht versus koel en afstandelijk. Een broeierige, af en aan golvende weerspiegeling van haar inspiratiebronnen. Zoals de dating scene in de grote stad, waar je openstellen zeldzaam is en lust hoogtij viert, haar reis Berlijn waar de grens tussen dag en nacht vervaagde en vluchten in destructieve patronen.

Haar debuutalbum, getiteld ‘City Soundscape’, nam Myrwood op in Brussel met producer/technicus Michiel De Maeseneer (Sylvie Kreusch, Balthazar, Warhaus, Wende). Zeven songs in totaal, vol gesis, gesputter en getik zijn een onweerlegbaar bewijs van Myrwoods grenzeloze talent en toewijding. Een perfect impressionistisch decor voor de donkere maar toegankelijke ‘electronic noir’ waarmee Myrwood je haar wereld binnen leidt. Een dwaaltocht tussen onzekerheid en daadkracht, vertwijfeling en hoop.

www.myrwood.com

DISCLAIMER & TRIGGERWARNING - De content uit het Binge Performance Art Project kan als schokkend of aanstootgevend ervaren worden. Doel van het project is door middel van kunst het gesprek over destructieve patronen op gang brengen en wordt gedaan onder professionele begeleiding. Als (je vermoedt dat) iemand uit jouw omgeving een eetstoornis heeft of je worstelt zelf met eetproblematiek en je hebt behoefte aan persoonlijke hulp of advies. Dan kan je (anoniem) contact opnemen met MIND Korrelatie.

Do you like the exhibition?