Menu

Moj svemir – izložba fotografija Zorana Stojanovića - 3D virtual exhibition by Savremena Vrsac

Moj svemir – izložba fotografija Zorana Stojanovića

Wed, 06/09/2021 to Thu, 06/24/2021

curated by:

„Zapamtite da uvek gledate prema zvezdama, a ne prema svojim stopalima. Pokušajte razumeti ono što vidite i uzroke postojanja svemira. Budite znatiželjni i koliko god se život činio teškim, uvek postoji nešto što možete učiniti i uspeti u tome. Važno je ne odustajati“
Stiven Hoking

Biografija Zoran Stojanović
................

Statement:
Biti fotograf danju je zahtevan posao, a biti fotograf noću je dodatno teži I zahtevniji poduhvat, prvo I osnovno, ne vidiš šta fotografišeš već to tražiš. Da bi se fotografisao nebeski pejzaž, potrebne su tri stvari, kamera, dobro sočivo, teleskop i postolje. Ja koristim kamere Canon 80D i 6D modifikovane za slikanje noću i dva teleskopa širine 80mm i 250mm. Prvi za veće objekte na nebu a drugi za male. Postolje je Celestron CGX, koji je povezan sa računarom i sam prati nebo. Pretežno slikam iz svoje opservatorije sa pokretnim krovom koja se nalazi u mom dvorištu.

Pošto je sve na nebu prilično tamno, osim Meseca i planeta, potrebno je držati blendu otvorenu i po nekoliko sati. Doduše, to se više ne radi nego umesto jedne slike od dva sata, sada se slika 60 slika po dva minuta. Posle sve to prolazi kroz obradu da bi na kraju dobio jednu fotografiju.
Posmatranje svemira I dokumentovanje tih izuzetnih trenutaka su moja strast, tokom godina napravio sam preko 1000 fotografija sa uvek novim doživljajem planeta i sazvežđa u traganju ka smislu I korenima postojanja.

more exhibitions of Savremena Vrsac

Savremena Vrsac

Virtuelna izložba Ivane Živić „Kao kad izranjaš“

18 May 2021 to 01 Jun 2021

Savremena Vrsac

On-LINE & COLOR - Izložba studenata FPU

16 Apr 2021 to 30 Apr 2021

Savremena Vrsac

Forme kao prostori (za) razmišljanja - Milan Nešić

05 Apr 2021 to 25 Apr 2021

Savremena Vrsac

Damjan Kovačević - Colour of apricot

15 Mar 2021 to 31 Mar 2021

Savremena Vrsac

VLADIMIR MILANOVIĆ - ARROPRIJACIJE…

19 Feb 2021 to 09 Mar 2021

Pages

Do you like the exhibition?

Cookies help us to provide certain features and services on our website. By using the website, you agree that we use cookies. Privacy policy