Menu

Sene i opsene: iluzija - Biserka Petrović - 3D virtual exhibition by Savremena Vrsac

Sene i opsene: iluzija - Biserka Petrović

Mon, 11/23/2020 to Fri, 12/04/2020

curated by:

Od drevnih vremena i starih filozofskih tradicija postoji ideja da je ceo svet oko nas iluzija. U današnje vreme virtuelne stvarnosti i naprednih tehnologija koje čine da se ljudska rasa razvija uz sve veće ubrzanje i i u nekoj vrsti delirijuma, ta ideja o svetu kao obmani je mnogo jasnija i bliža prihvatanju.
Da li je ovaj svet samo san, i mi ga sanjamo, ili smo mi san koji svet sanja?
Povez koji često koristim je metafora za zatvaranje očiju pred obmanama. Razotkrivanje je moguće, ali nije svako spreman da se suoči sa sobom, jer to zahteva razvoj, tačnije promenu. A promena je u stvari jedina konstanta.

Biserka Petrović
Diplomirala na F.L.U u Beogradu 2004, magistrirala vizuelne umetnosti na Likovnoj akademiji u Firenci, pod mentorstvom prof. Domenika Viđana. Stipendista italijanske i norveške Vlade, grada Lazarevca i Fondacije za talente Republike Srbije. Živela u Firenci od 2005. do 2015, predajudi slikarstvo na Accademia del Giglio i radedi u umetničkoj radionici u Muzeju Palazzo Strozzi. 2016. u Poljskoj slikala S ljubavlju Vinsent, prvi dugometražni film u istoriji svetske kinematografije slikan uljem na platnu, dobitnik tridesetak festivalskih nagrada i kandidat za Oskara.
Dobitnica je nagrade za grafiku F.L.U. u Beogradu, specijalnih pomena na Iowa Biennial u U.S.A. i Premio Pandosia u Italiji, finalista nagrada Premio Città di Novara u Italiji i Artzine u Španiji. Radovi joj se nalaze u više javnih i privatnih kolekcija u zemlji i inostranstvu, a izdvaja se Glo’Art kolekcija u Belgiji, u kojoj je uvrštena u najbolje pozvane umetnike koji su ušli u katalog izabranih dela. Samostalno izlagala 15 puta (u Srbiji i Italiji) a kolektivno na četrdesetak izložbi u Italiji, Bugarskoj, S.A.D, Danskoj, Slovačkoj, Poljskoj, Rumuniji i naravno Srbiji. Član je ULUS-a od 2015.
Kompletna biografija i galerije radova nalaze se na internet prezentaciji: www.biserkapetrovic.com

more exhibitions of Savremena Vrsac

Savremena Vrsac

VLADIMIR MILANOVIĆ - ARROPRIJACIJE…

19 Feb 2021 to 09 Mar 2021

Savremena Vrsac

"Kuda idemo / ka čemu težimo?" - Mila Gvardiol

29 Jan 2021 to 19 Feb 2021

Savremena Vrsac

Marija Zdravković - Slike

11 Jan 2021 to 25 Jan 2021

Savremena Vrsac

RETROSPEKTIVA - Maja Milovanović

14 Dec 2020 to 31 Dec 2020

Savremena Vrsac

Izložba slika - Tamara Žderić

12 Nov 2020 to 22 Nov 2020

Pages

Do you like the exhibition?

Cookies help us to provide certain features and services on our website. By using the website, you agree that we use cookies. Privacy policy