Menu

Izložba slika - Tamara Žderić - 3D virtual exhibition by Savremena Vrsac

Izložba slika - Tamara Žderić

Thu, 11/12/2020 to Sun, 11/22/2020

curated by:

Svet žuri, rastače se, promiče, izmiče, pada, uzdiže se, juri nezaustavljivo. Ne stižemo da sve informacije pohranimo u sebe, ne uspevamo da za vreme ovog našeg kratkog života dotaknemo, dodirnemo, pojmimo, obuhvatimo, raščlanimo silnu količinu pojava i pojmova koji nas okružuju. U savremenom svetu, punom straha, pre svega onog skrivenog, iskonskog, ne dozvoljavamo sebi da se bavimo sitnicama koje nas okružuju, njihovim postojanjem i njihovim kretanjima. Često nismo svesni života koji se krije u jednom drvetu, grumenu zemlje, deliću tkanine, razmazu boje. A taj svet je fantastičan, neopisiv, neponovljiv i mora da se doživi svakim delićem našeg osećajnog bića. U svojim radovima, tragam za takvim, dinamičnim, eruptivnim kretanjima, ali i onim treperavim, nežnim, krhkim, jedva opaženim. Ne ograničavam se na jedno likovno sredstvo, tu su i tuš i pero, grafitna olovka, uljane boje. Otkrivanje novih svetova sadržanih u raznim pojavama i predmetima oko mene, dovelo me je do toga da sopstveno postojanje, ali i postojanje sveta kome pripadam, shvatim kao uzbudljivu igru koja se odvija bez kraja i konca.

Autor: Tamara Žderić

Tamara Žderić
Biografija

Tamara Žderić rođena je u Beogradu, hiljadu devet stotina i devedesete godine. Osnovne i master studije slikarstva završava na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Trenutno doktorand slikarstva na istom fakultetu. Do sada priredila veći broj samostalnih, žiriranih izložbi u zemlji (Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Užice, Zrenjanin ...) i inostranstvu (Kotor, Herceg Novi, Prijedor). Takođe, učestvovala na velikom broju grupnih, žiriranih izložbi, uglavnom u zemlji, ali i u inostranstvu (Prijedor, Tuzla, Bukurešt). Dobitnica više nagrada za svoj rad, od kojih se izdvajaju Nagrada grada Beograda za stvaralaštvo mladih, oblast umetnosti (2019) i Druga Nagrada iz Fonda za crtež „Vladimir Veličković“ (2015).

more exhibitions of Savremena Vrsac

Savremena Vrsac

VLADIMIR MILANOVIĆ - ARROPRIJACIJE…

19 Feb 2021 to 09 Mar 2021

Savremena Vrsac

"Kuda idemo / ka čemu težimo?" - Mila Gvardiol

29 Jan 2021 to 19 Feb 2021

Savremena Vrsac

Marija Zdravković - Slike

11 Jan 2021 to 25 Jan 2021

Savremena Vrsac

RETROSPEKTIVA - Maja Milovanović

14 Dec 2020 to 31 Dec 2020

Savremena Vrsac

Sene i opsene: iluzija - Biserka Petrović

23 Nov 2020 to 04 Dec 2020

Pages

Do you like the exhibition?

Cookies help us to provide certain features and services on our website. By using the website, you agree that we use cookies. Privacy policy