Menu

NEPOZABNE - 3D virtual exhibition by Galerija Vodnikove domačije

NEPOZABNE

Tue, 09/22/2020 to Sun, 10/25/2020

curated by:

Prodajna razstava
NEPOZABNE
Galerija Vodnikove domačije Šiška

Nepozabne prinašajo zgodbe žensk, ki so vsaka na svojem področju orale ledino, pustile neizbrisljiv pečat in na različnih poljih sooblikovale našo skupnost in naš prostor ter mnogim generacijam omogočile, da v življenju počno, kar je bilo pred tem prepovedano. Nekatere poznamo, večine ne, s to knjigo jih končno postavljamo na dovolj vidno mesto, ki ga v naših zgodovinskih knjigah, učbenikih, kurikulih, spominskih obeležjih in razpravah, praviloma še vedno nimajo. Opozarjamo na nepozabne ženske, ki vsaka na svoj način, dokazale, kaj zmorejo ženske, ko vzpostavljajo prostore svobode.

Besedila za knjigo so večinoma napisale avtorice, ki se v vsakodnevnem poklicnem in raziskovalnem delu ukvarjajo z vprašanji položaja in pravic žensk, deset likovnih umetnic pa je ustvarilo bogato, raznoliko galerijo podob, s katerimi te junakinje svojega časa postajajo vidne navdihovalke sedanjih in prihodnjih generacij.

— Alenka Veler, urednica mladinskega leposlovja, založba Mladinska knjiga

_

Razstavljena dela lahko kupite v prodajnem kotu te razstave, preko spletnega naročila.
Nakup je možen tudi v živo, v galeriji Vodnikove domačije Šiška.

_

INFO & NAROČILA
prodajalna@divjamisel.org

more exhibitions of Galerija Vodnikove domačije

Galerija Vodnikove domačije

Tito in tisk - Od ikone do kulta

permanent exhibition

Do you like the exhibition?

Cookies help us to provide certain features and services on our website. By using the website, you agree that we use cookies. Privacy policy