Menu

Schilderen B, docent Gerben Koldijk - 3D virtual exhibition by Vrije Academie Nunspeet

Schilderen B, docent Gerben Koldijk

Wed, 07/01/2020 to Tue, 09/01/2020

curated by:

Het werk van de studenten Schilderen niveau B is gemaakt n.a.v. thema’s. Deze vormden de aanleiding om bepaalde beeldende aspecten te onderzoeken. Iedere student deed dat op een zo persoonlijk mogelijke manier. Hieronder leest u welke thema’s gehanteerd werden.
• Foto-schilderij. Dit thema ging over de relatie tussen foto's en schilderijen. Ze hebben veel gemeen én zijn zeer verschillend. Voor kunstenaars van onze tijd is het gebruiken van fotografisch materiaal zo logisch als wat. Maar welke foto's zijn echt geschikt als basis voor een schilderij en welke niet? Is het een goed idee om een foto één op één na te schilderen of mis je dan een mogelijkheid om het beeld specifieker te maken en naar je hand te zetten? De studenten bewerkten foto's en namen dit als uitgangspunt voor een schilderij.
• De maan. Dit thema ging over de maan als vertegenwoordiger van de nacht met z'n eigen specifieke kleuren. Maar net zo goed kon een meer inhoudelijke weg worden bewandeld. Gevoelens of dromen die door de maan beïnvloed zijn konden aangewend worden voor een fantasievol schilderij. Ook de maan als symbool van moederschap of 'vrouwelijk licht' was een mogelijkheid. Als je een abstract schilderij wilde maken kon je de maan benaderen als een bol, een cirkel, een schijf. Een eenvoudige, bijna hypnotiserende vorm, oplichtend in een onbestemde ruimte.
• De maaltijd. Deze periode ging over de verschillende composities die je kan gebruiken (centraal, diagonaal, symmetrisch of asymmetrisch enz.). Het thema daarbij was voedsel, eten of het gebruiken van een maaltijd (en alles wat daarmee te maken heeft zoals servies, bestek). De studenten werd gevraagd een aantal schetsen te maken waarin de verschillende compositievormen werden onderzocht. De beste dienden als aanzet voor een schilderij.

more exhibitions of Vrije Academie Nunspeet

Vrije Academie Nunspeet

Ruimtelijk, Glas en Grafiek

15 Jul 2020 to 01 Sep 2020

Vrije Academie Nunspeet

Masterclass, docent Gerben Koldijk

01 Jul 2020 to 01 Sep 2020

Vrije Academie Nunspeet

Schilderen A en B, docent Marja Meijering

01 Jul 2020 to 01 Sep 2020

Vrije Academie Nunspeet

Klassieke Technieken, docent Serob Darbinian

01 Jul 2020 to 01 Sep 2020

Vrije Academie Nunspeet

Voorbereidend jaar, docenten Marja Meijering, Patricia Docter

01 Jul 2020 to 01 Sep 2020

Pages

Do you like the exhibition?

Cookies help us to provide certain features and services on our website. By using the website, you agree that we use cookies. Privacy policy